تکریم شخصیت جوان
نگاه مهربان پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله به جوانان، همراه با بزرگداشت شخصیت و تکریم احساسات آنان، بسیار ارزشمند است. ایشان به دیگران نیز توصیه فرمودند:«شما را سفارش میکنم که با جوانان به خوبی و نیکی رفتار کنید؛ چون آنان نازکدلترند.»
یکی از مهمترین عوامل سازگاری جوان در خانواده و اجتماع این است که به شخصیتش احترام گذاشته شود و خویشتن را در معرض اهانت و تحقیر نبیند و نسبت به عزت نفس و شخصیت خود احساس ناامنی نکند. جوان به طور معمول، دوسدار کسی است که به او نیکی کرده و دشمن کسی است که در حقش بدی روا داشته است.
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله میفرماید:«دلهای مردم با این تمایل فطری آفریده شده است که نیکی کنندگان به خود را دوست داشته باشند و بد کنندگان به خویشتن را دشمن دارند.»
آنچه در تکریم شخصیت جوانان باید در نظر گرفت، آگاهی یافتن از ویژگیهای خاص دوران جوانی اوست. پدران و مادران باید بدانند که فرزند جوانشان مراحل کودکی را پیموده و به مرحله جوانی رسیده است. پس باید این موقعیت را بپذیرند که فرزندشان دیگر کودک نیست و نباید مانند دوران کودکی با وی رفتار کنند و با تندی و خشونت به او دستور دهند.
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله میفرمایند:
«فرزند در هفت سال اول، سید و آقای والدین است. در هفت سال دوم، بنده و فرمانبردار پدر و مادر است و در هفت سال سوم، وزیر و طرف مشورت والدین است.»
رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله با به کار بردن واژه «وزیر» از یک سو، و تشخیص طلبی و استقلال جویی جوان توجه داشته و از سوی دیگر، به پدر و مادر گوشزد کرده که با جوان امروز، همانند بچه دیروز رفتار نکنند و با او آمرانه سخن نگویند و با تندی و خشونت، شخصیتش را تحقیر نکنند.
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند:
«رحمت الهی شامل پدر و مادری باد که (با تربیت صحیح)، فرزند خود را در نیکی به والدین یاری رسانند.»
تخلص از کتاب (محمد صلیاللهعلیهوآله مروارید مهر) سید حسین اسحاقی، صص75تا78
آخرین نظرات